Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

Palvelut

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia on Valviran vuonna 2010 hyväksymä oma psykoterapiamuotonsa Suomessa. Sitä annetaan raskautta toivoville, raskaana oleville ja alle 4-vuotiaiden pikkulasten perheille, erilaisissa raskauteen, synnytykseen, vauva- ja pikkulapsiaikaan liittyvissä huolissa. 

Tällaisia tilanteita voivat olla muun muassa trauma- ja menetyskokemukset, synnytyspelko, mielenterveyden ongelmat, vaikeat elämäntilanteet, vauvan itkuisuus, syömisen pulmat, vauvan sairaus tai kehitykseen liittyvät vaikeudet.


Työskentelyn fokuksessa on varhainen vanhemmuus, vauvan ja vanhemman suhde.


Työskentely aloitetaan, jos mahdollista, jo raskausaikana ja terapiaa jatketaan vauvan syntymän jälkeen. Psykoterapiassa työskennellään jokaisen perheen kanssa yksilöllisesti, räätälöiden se kullekin perheelle sopivaksi. Hoitoon osallistuu tavallisesti äiti ja vauva, mutta usein myös toinen vanhempi on mukana.


Psykoterapia voi toteutua omakustanteisesti, vanhemman Kelan kuntoutuspsykoterapiana (perheterapia) tai ostopalveluna. Hoito toteutuu tavallisesti 1-2 x viikossa (60-90min)